Nordingrå - storslagen natur och en trivsam bygd för alla

När den senaste inlandsisen drog sig undan för cirka 10 000 år sedan var det bara toppen av Dalsberget som stack upp ovanför vattenytan i det stora hav som bildats när isen smälte. Sedan dess har Nordingrå sakta men säkert höjt sig ur vattnet och räknas idag som hjärtat av världsarvet Höga Kusten. Nordingrå är dock så mycket mer än vackra omgivningar och vyer. Här lever och trivs närmare 1.500 personer. På vår hemsida vill vi visa upp allt bra och positivt vi har i vår bygd.

Välkommen!

 


Noling 2018

Årets Noling 2018 delades ut i kyrkan på första advent som traditionen bjuder.

Priset tilldelades Sten Sundin med motiveringen.


"En eldsjäl för skidåkningen i Nordingrå. Som i alla väder med entusiasm engagerat sig ideellt under många år för bygdens skidungdommar."

NIFF styrelse


Muntergöken 2018

Muntergöken tilldelades Mats Östman med motiveringen "Mats har med stor framgång under många år utvecklat Hemsek till ett företag med god tillväxt och jobbar med kunder som Simens "

Priset delades ut på Mannaminnes höstmarknad av ordförande i NIFF Örjan Löf.

Läs mer...


Seniorer vid Vågsfjärden

Det pågår ett Leader-projekt med målet att bygga seniorbostäder vid Vågsfjärden.
Läs mer HÄR.

 


HÖGBONDEN 

En lösning har nu hittats för kunna hålla Högbondens vandrarhem öppen i fem år till.

Vi i NIFF väldigt glada över att Naturvårdsverket och Kramfors kommun har kunnat träffat en femårig överenskommelse om fortsatt verksamhet.

Läs även : https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/hogbonden-1

NIFF styrelse (Nordingrå Intresse och Företagare Förening)


Dikter, Sånger, Musik från Nordingrå

Inom SPF Nordingrå finns den idoga projektgruppen Gammalt Nordingråmål.
Gruppen har 2010-2014 gett ut tre böcker – För i Väla, Gammorla och Litte tå värt.
Vid ett boksläpp i oktober publicerades gruppens fjärde bok – Dikter, Sånger, Musik från Nordingrå.

Läs mer...


Nordingråflaggan

Nordingråflaggan är en gemensam symbol för oss i Nordingrå. Flaggan har symboler som knyter an till vårt geografiska område och de unika geologiska förutsättningar vi har här. Formgivare är guld- och silversmed Owe Grandics.

Flaggan består av tre vågräta fält i olika färger. Fälten gränsar mot varandra i vågiga linjer som symboliserar Nordingrås speciella natur. I mitten finns ett gult fält med Nordingråsigillet i centrum.

Det röda fältet symboliserar mineralen Nordingrågranit (Rapakivigranit) som är röd. Färgen symboliserar också solens röda rodnad en tidig morgon. 

Det blå fältet symboliserar våra 52 insjöar och alla avsnörda havsvikar som ger Nordingrå dess speciella miljö och utseende.

Det gröna fältet symboliserar skogen och de kalottberg som finns i området. Kalottberg är berg med en skogklädd topp och kalspolade hällar eller klapperstensfält på sluttningarna. 

Det gula fältet i mitten symboliserar solen. I mitten finns även Nordingråsigillet som består av en vädur i centrum omgärdat av orden ”Nolangragel Sigillum”. 

Den finns att köpa hos Örjan och Eva Löf i Gåsnäs 109.

Örjan Löf NIFF


EVENEMANGSTIPS

Nordingråevenemang hittar du under rubriken På gång i Nordingrå till höger.

Längre ner finns också rubriken Rekommenderat där många arrangörer under högsäsong publicerar sina program. Här hittar du också Nordingråkartan och Nordingråvädret.

Tipsa nordingra.nu om evenemang och nyheter.
Sedan 1 juni 2017 ansvarar Örjan Löf och Linda Björklund för hemsidan.
Du hittar deras kontaktuppgifter HÄR.